Veiligheid

Paar beschuldigd van het veranderen van foto’s in video’s om het gezichtsherkenningssysteem van de belastingafdeling in China te kraken

Een duo in China is beschuldigd van het misleiden van een door de overheid gerund identiteitsverificatiesysteem om valse facturen te maken.

Volgens de door de staat gecontroleerde outlet Xinhua hebben de verdachten het identiteitsverificatiesysteem van het State Taxation Administration-platform misleid door high-def-foto’s te manipuleren met een breed beschikbare app die foto’s in video’s verandert.

De verdachten kregen vervolgens een smartphone waarmee ze de camera konden omzeilen tijdens gezichtsverificatie, in plaats daarvan voedden ze hun bewerkte video’s in het systeem.

Het gezichtsherkenningssysteem viel voor de list en verifieerde de mensen die in de video’s worden afgebeeld, beweren aanklagers.

Eenmaal ingelogd, gaf het paar valse facturen uit namens een shell-bedrijf en hoopte vermoedelijk dat ze zouden worden betaald, beweerde de aanklager.

Volgens de aanklagers van Shanghai was het duo er al sinds 2018 mee bezig. De twee mannen zouden ook een bedrijfslicentie-uitgifte-app hebben gekraakt en hun eigen gezichtsbiometrie hebben toegevoegd, zodat ze zich konden aanmelden als legitieme gebruikers.

China was een early adopter van identiteitsverificatie van gezichtsherkenning en de technologie doordringt nu het dagelijks leven als een gemeenschappelijke authenticatiemethode in retailtransacties en om toegang te krijgen tot overheidsdiensten. China maakt ook uitgebreid gebruik van gezichtsherkenning als veiligheidsmaatregel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *