Veiligheid

Mozilla VPN duwt gebruikers nu om schilden op onbetrouwbare netwerken te plaatsen, voegt LAN-toegang toe

Mozilla’s pogingen om zijn inkomsten te vergroten gingen snel door met een update van de VPN-abonnementsservice van het bedrijf.

De update, die minder dan een jaar geleden is geland sinds Mozilla de service voor het eerst lanceerde, voegt twee nieuwe functies toe.

De eerste is een beetje gezeur dat wordt gegenereerd wanneer een Windows-, Linux- of Mac-apparaat is verbonden met een netwerk dat lijdt aan zwakke codering of geen wachtwoordbeveiliging heeft. Er verschijnt nu een melding die suggereert dat er misschien iets sterkers nodig is. Als u hierop klikt, wordt de VPN-service in brand gestoken.

De tweede, die Android in de mix heeft gegooid, voegt Local Area Network Access toe (wanneer aangevinkt in Netwerkinstellingen) waardoor apparaten met elkaar kunnen praten (bijvoorbeeld op een thuisnetwerk) zonder eerst de VPN handmatig uit te schakelen.

Er was op dit moment geen liefde voor iOS-gebruikers in deze update. Mozilla vertelde The Register dat “de iOS-versie momenteel in de beoordelingscyclus van Apple staat en we hopen deze snel uit te brengen.”

De kosten van de op WireGuard gebaseerde service blijven $ 4,99 per maand, en Mozilla had moeite om erop te staan dat het nooit netwerkgegevens registreert, volgt of deelt. Maximaal vijf apparaten kunnen worden verbonden met één abonnement en het bedrijf claimt servers in meer dan 30 landen en 40 steden.

Toen het werd gelanceerd, was de service een Windows 10-, Android- en, vervelend genoeg, amerikaanse affaire. Het heeft sindsdien Mac-, Linux- en iOS-tentakels ontkiemd en heeft Canada, het VK, Singapore, Maleisië en Nieuw-Zeeland aan zijn lijst met landen toegevoegd. In het voorjaar komen er nog meer bij.

Het is het meest indrukwekkend totdat men de concurrentie overweegt. Rivalen zoals ExpressVPN ondersteunen extra apparaten, zoals routers, en hebben servers in 94 landen en 160 locaties. Die service is echter een stuk duurder, zelfs als men zich aanmeldt voor een jaar. Andere meer economische opties met fatsoenlijke dekking zijn PureVPN en de amusant geparafeerde HMA (voorheen bekend als HideMyAss!).

Maar, aan het einde van de dag, welke prijs kan men zetten op het warme, vage gevoel van het onderverhuren van het Mozilla-team in ruil voor wat VPN-actie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *