Vandaag

Epidemioloog: In 2021 zal de pandemie van het coronavirus niet eindigen

Het is onwaarschijnlijk dat de pandemie van het coronavirus in de wereld in 2021 zal eindigen, maar in de zomer kunnen we een aanzienlijke vermindering van de incidentie verwachten, zei Viktor Maleev, adviseur van de directeur van wetenschappelijk werk van het Central Research Institute of Epidemiology van Rospotrebnadzor, een academicus van de Russische Academie van Wetenschappen.

Volgens RIA Novosti merkte de expert op dat er al veel bewijs is van het seizoensgebonden karakter van het coronavirus, dus we kunnen verwachten dat het aantal nieuwe infecties in de zomer aanzienlijk zal afnemen.

Tegelijkertijd benadrukte hij dat de wereld nu de incidentie verhoogt, in Europa neemt het aantal nieuwe gevallen niet af en blijft de situatie in Afrika en een aantal landen in Azië, waar de dekking van tests laag is, onduidelijk. Maleev benadrukte dat de ontwikkeling van de situatie in de wereld de incidentie in Rusland kan beïnvloeden.

Hij voegde eraan toe dat de pandemie door de WHO moet worden verklaard, maar men kan aannemen dat deze zal beginnen te verdwijnen wanneer 70% van de wereldbevolking immuun is. Het zal nog steeds nodig zijn om de mutaties van het virus en het vermogen van bestaande vaccins om zich tegen hen te beschermen te controleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *